Wie ben ik?

Mijn naam is Lysette, ik ben geboren in 1992 te Groningen. Ik heb altijd al een passie gehad voor dieren. Toen ik klein was hadden we thuis een parkiet, een konijn en een rode kater. Toen de rode kater is overleden op mijn 8e, heb ik een cavia gekregen. Ook heb ik door de jaren heen diverse huisdieren gehad, zoals een dwerghamster en konijnen. Cavia's zijn nog steeds een groot deel van mijn leven.

 

Op dit moment heb ik thuis 6 cavia's. Het allerliefst zou ik mijn eigen kinderboerderij hebben, zodat ik alle dieren kan houden op de manier die ik goed vind. Dan kunnen mensen op bezoek komen die op deze manier hopelijk  inzien hoe geweldig alle verschillende diersoorten kunnen zijn.

 

Tijdens de opleiding Dierverzorging heb ik natuurlijk veel ervaring opgedaan en heb ik verschillende stages gelopen. De leukste stages vond ik altijd bij een kinderboerderij, ik heb dan ook op 3 verschillende kinderboerderijen stage gelopen. Ook heb ik stages gelopen bij een dierentuin, dierenasiel, dierenwinkels, een paardenbedrijf, een dierenarts die gespecialiseerd is in botbreuken en bij diverse zorgboerderijen.

 

Door mijn grote passie voor dieren en mijn ervaring, wil ik graag andere mensen en dieren helpen.