Kattentrimsalon Kitties&Zo

Onlangs kreeg ik op Instagram een berichtje van Astrid van katten trimsalon Kitties&Zo. Zij vroeg zich af of we eens konden afspreken om nader kennis te maken. Dat hebben we gedaan! We hebben op een zaterdagochtend afgesproken in de stad.

 

Astrid is een leuke meid, ze komt rustig en geduldig over en spreekt met liefde en passie over haar trimsalon. Ze is 29 jaar en woont samen met haar vriend en katten in Leeuwarden. Ze heeft tijdens corona een opleiding gevolgd bij CatsOnly en heeft stage gelopen bij een kattentrimsalon in Noord-Holland. Sinds juni 2022 heeft ze haar eigen kat- en vachtvriendelijke trimsalon, speciaal voor katten dus! Ben je ook nieuwsgierig hoe dat gaat?

 

 

Astrid is op het idee gekomen om een katten trimsalon te beginnen omdat ze zelf een trimsalon zocht voor haar eigen ragdolls. Na wat googelen kwam ze erachter dat de manier waarop de meeste katten trimsalons werken niet bij haar passen. Daarom is ze zelf een trimsalon begonnen met een kat- en vachtvriendelijk keurmerk 'KattentrimKeurmerk 2022'. Sinds juni 2022 kan je bij haar langs komen met je katten.

 

Ook met je kortharige kat kan je naar haar trimsalon. Bijvoorbeeld omdat je kat al wat ouder is en zichzelf niet meer goed kan wassen, of katten die medische problemen hebben en een handje kunnen gebruiken. Daarvoor is het fijn om langs een katten trimsalon te gaan. Als je naar Kitties&Zo toe gaat, mag je zelf ook mee en tijdens de trimbeurt bij je kat blijven.

 

Voor elke klant wordt de trimsalon grondig schoongemaakt. De kat mag eerst op verkenning gaan in de trimsalon. Even kijken in welke omgeving ze terecht gekomen zijn. Als de kat zich op zijn gemak voelt, wordt er geknuffeld. Dan kan Astrid meteen even laagdrempelig voelen of er ook klitten zijn of verviltplekken. De katten gaan niet in bad, maar er wordt wel droogshampoo gebruikt als het nodig is.  Een trimbeurt duurt ongeveer een uur. Om een kattenvacht goed te onderhouden is het prettig als je om de drie tot vier maanden een afspraak maakt.

 

Tijdens haar werk heeft Astrid geleerd om rustig en geduldig te blijven. Dat is wel zo prettig voor de katten! Het beste moment tijdens haar werk is als een kat doorheeft dat hij echt geholpen wordt. “Dan gaat de kat er echt voor liggen en wordt hij bevrijd van zijn klitten.” De toekomstplannen van Kitties&Zo liegen er niet om, over 5 jaar hoopt Astrid haar eigen kattenpension te hebben. Dat wordt gewoon een spa-vakantie voor katten met die goede verzorging erbij!

 

 

Wil je contact met haar? Dat kan zo;

Kattentrimsalon | Kitties & Zo (kittiesenzo.nl)

Telefoonnummer; 06 -13342688

Email; Info@Kittiesenzo.nl

 

Ben je ook nieuwsgierig wat ze voor jou kan doen? Je kan haar ook volgen op instagram en facebook;

Kitties & Zo (@kittiesenzoo) • Instagram-foto's en -video's

Kitties & Zo | Facebook

 

 

 

Ben je ook nieuwsgierig naar mijn interview? Klik dan hier om verder te gaan:  Lysette`s dierenzorg | Kitties & Zo (kittiesenzo.nl)

Reactie schrijven

Commentaren: 0